MH Hydraulics

Ik heb er honderdduizend, welk onderdeel zoek je?

MH Hydraulics is een groothandel en reparatiebedrijf in de hydrauliek. Het zocht een manier om zijn uitgebreide assortiment op een efficiënte en overzichtelijke manier online te krijgen, waarbij het voor klanten en MH zelf makkelijk is om de benodigde onderdelen te vinden en te bestellen.

De oplossing.

 

Van alle pompen en motoren zijn er tekeningen, en bij iedere tekening hoort een stuklijst van de onderdelen. De oplossing die Sera bedacht, is dat klanten direct vanaf de tekeningen en bijbehorende stuklijsten de onderdelen kunnen bestellen. Met ons eigen ERP-systeem hebben wij de data van alle onderdelen georganiseerd en stuklijsten aangelegd. Daarna was het de beurt aan de tekeningen. We hebben hiervoor een programma ontwikkeld dat geautomatiseerd alle stuklijsten uit elkaar knipt, en die op basis van een formule kon herkennen wat een tekening was en wat een stuklijst was. Het stuklijstnummer werd hierbij, indien leesbaar, direct opgeslagen bij de tekening. Dit was het geval bij zo’n 21.000 tekeningen. Bij de overige 1500 moest dit handmatig.

Het was helaas niet mogelijk om de positienummers van de onderdelen op de tekeningen automatisch af te lezen. Om alle tekeningen uiteindelijk van de juiste positienummers te voorzien, is er gebruikgemaakt van 10 uitzendkrachten. Zij hebben dit handmatig moeten doen en waren binnen twee weken klaar.  

Herken je iets in deze case?

Neem contact op!