Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Meer halen uit verhuur van accommodaties? Zo doe je dat

31-10-2022 3 min leestijd

De verhuur van jouw accommodaties optimaliseren? Dat vraagt om een efficiënt systeem.

Verhuur van een sportaccommodatie of een deel van een zwembad. Het is een belangrijke bron van inkomsten voor sportbedrijven. Maar hier gaat vaak veel tijd in zitten. Reserveren gaat nog telefonisch of per mail, er draaien verschillende type systemen die niet met elkaar zijn geïntegreerd, en prijzen moet je handmatig bepalen en invoeren. Dat moet toch makkelijker kunnen?

Als sportbedrijf exploiteer en beheer je diverse (sport)accommodaties. En of het nu gaat om 10 of 100 accommodaties, in alle gevallen heb je belang bij een zo soepel en efficiënt mogelijk verloop van de planning en verhuur voor deze locaties. De aandacht moet tenslotte niet liggen bij zaken die lopen, maar juist bij zaken waar je als sportbedrijf het meeste uit kan halen.

Wat bedoelen we hiermee? Als sportbedrijf wil jij je niet bezig houden met handmatige boekingen en aanpassingen doorvoeren die telefonisch of per mail binnenkomen. Zeker met het oog op de toekomst. Waar je wél aandacht aan wil besteden is het efficiënter inzetten van personeel en het opvullen van de lege gaten op de verhuurplanning. Zo verlaag je de kosten, verhoog je de inkomsten, en houd je tijd over voor de dingen die écht belangrijk zijn. Win-win-win dus.

Automatisering voor de toekomst

Om dat voor elkaar te krijgen en soepel te laten verlopen, heb je wel één overzichtelijk systeem nodig waarin alles met elkaar praat. Maar dat niet alleen. Mensen willen tegenwoordig steeds meer zelf regelen, zonder daarvoor contact op te hoeven nemen met iemand. Dat vraagt om een planning- en verhuursysteem waar alles online geregeld kan worden, zowel voor structurele als incidentele huurders. Hiermee kunnen klanten niet alleen online een accommodatie reserveren, maar ook digitaal inzicht krijgen in gemaakte prijsafspraken en facturen. Klinkt goed, toch?

Om dit op rolletjes te laten verlopen heeft SERA het product Dataduiker ontwikkeld. Met Dataduiker komen alle systemen samen in één gebruiksvriendelijk pakket. Zo stroomlijn jij alle processen binnen jouw sportbedrijf en transformeer je tot een efficiënte organisatie. Met de handige plan- en verhuurmodule van Dataduiker is het reserveren van locaties, (gedeeltes van) zwembaden, en (sport)accommodaties een peulenschil. Door de koppeling met het toegangssysteem, regel je toegang tot de accommodaties bovendien allemaal digitaal.

Van fullservice naar selfservice

Wie al gebruik maakt van de plan- en verhuurmodule van Dataduiker is Sportbedrijf Deventer. Zij exploiteren en beheren naast Sport- en Belevingscentrum De Scheg ook verschillende (sport)accommodaties binnen de gemeente Deventer. Overdag zijn de sporthallen en gymzalen in gebruik door scholen, ’s avonds door sportverenigingen. Sommige hallen zijn ook geschikt voor bijeenkomsten met grote gezelschappen voor bijvoorbeeld muziek, toneel of cabaret.

Sportbedrijf Deventer wilde één systeem met veel functionaliteiten om de bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. De overgang van een fullservice- naar een selfservice-organisatie was daarbij onvermijdbaar. Door deze switch geeft Sportbedrijf Deventer klanten en particulieren nu de mogelijkheid om alles online te regelen en in te zien. Bovendien gaan de accommodaties open en dicht op vertoon van een digitaal toegangsmiddel. Er is dus geen beheerder nodig en huurders hoeven ook geen sleutel op te halen. Hierdoor kunnen zij hun medewerkers efficiënter inzetten. Dat scheelt tijd én geld.

Ook besparen met slimme software?

Benieuwd naar alle voordelen van de Dataduiker plan- en verhuurmodule? Neem een digitale duik in onze recreatiesoftware en ontdek de mogelijkheden. Ons Dataduiker team staat voor je klaar.

Geschreven door

Cindy de Lange info@sera.nl 0172 473 430 Neem contact op
afbeelding contactpersoon

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics