Gemeente Alphen a/d Rijn

Hoe verbinden we onze stad?

Gemeente Alphen aan den Rijn is de afgelopen jaren flink gegroeid. Zowel qua omvang als in aantal inwoners. De Gemeente zocht daarom een manier om de bewoners, verenigingen en bedrijven in Alphen aan den Rijn makkelijk en snel op de hoogte te brengen van alle nieuws en actualiteit binnen de gemeente. 

De oplossing.

De Gemeente heeft Sera benaderd om hier een oplossing voor te vinden. En bij Sera weten wij daar wel raad mee. We creëerden een platform met een database waar organisaties informatie kunnen toevoegen én kunnen ophalen: Sera Square. Op deze manier zijn het nieuws, de agendapunten en overige informatie van alle partijen binnen de gemeente – van woningcorporaties tot voetbalverenigingen – gecentraliseerd. Iedereen kan deze informatie weer plaatsen op de eigen website en andere kanalen. En zo met weinig inspanning hun kanalen actueel houden.

Om het nog mooier te maken: de onderliggende techniek van de database biedt de mogelijkheid om informatie op basis van locatie, interesse en organisatie te filteren. Zowel lezers als aangesloten organisaties kunnen deze filters toepassen en afstemmen op hun eigen voorkeur, doelgroep en interesses; zo ver zelfs dat je per wijk of straat kan filteren! Alle bedrijven, winkels en organisaties die in de database zijn opgenomen, zijn er zo van verzekerd dat alle informatie op iedere aangesloten site, altijd eenduidig, actueel en van goede kwaliteit is. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft hierdoor een zeer krachtig en belangrijk instrument voor de eigen citymarketing.

Herken je iets in deze case?

Neem contact op!