Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Van stagiair tot vaste kracht: altijd ruimte voor groei

15-08-2022 2 min leestijd

Hoe je door kunt groeien door écht mee te werken tijdens je stage.

Tijdens zijn stage bij SERA Business Design komt Daan erachter wat hij nou eigenlijk écht wil doen: “Ik had het hier bij SERA erg naar mijn zin, dus waarom zouden we dit niet voortzetten?”

Niet in een hoekje geduwd

Ik ben Daan Hooftman. Geboren en getogen in het verre Zuiden: Limburg. In september 2021 ben ik begonnen bij SERA als stagiair. Ik mocht direct beginnen aan een mooi project rondom een nieuwe module voor SERA’s Dataduiker: de toegangscontrole. Tijdens mijn stage had ik al binnen enkele dagen door dat de werkomgeving hier bij Sera zeer vriendelijk en uitnodigend is. Ik voelde me meteen helemaal op mijn plekje. Dat heeft alles te maken met dat je als stagiair niet weggeduwd in een hoekje; je wordt juist in heel veel meegenomen binnen het bedrijf.

Wat dan nu?

Richting het einde van mijn stage kwam steeds vaker de gedachte naar boven: ‘Wat ga ik hierna doen?’. Mijn collega’s kregen door dat ik met deze vraag worstelde en hielpen me hiermee. Ik had het hier bij SERA erg naar mijn zin, dus waarom zouden we dit niet voortzetten? Daarnaast was het product dat ik neer had gezet tijdens mijn stage al volop in gebruik. Iets waar ik erg trots op was – en nog steeds ben.

Iedere dag blijven leren

De knoop werd al snel doorgehakt. Een paar gesprekken later waren we er zeker van: vanaf februari 2022 kwam ik fulltime in dienst. Sinds februari 2022 ben ik het eigenlijk alleen maar meer naar mijn zin gaan krijgen. Ik mag mij dagelijks verdiepen in uiteenlopende, interessante onderwerpen. Hierdoor leer ik elke dag nog steeds nieuwe dingen.

Ik ben nu verantwoordelijk voor de toegangsmodule, waar ik tijdens mijn stage zo hard aan heb gewerkt. Mijn kennis en kunde breiden zich nog iedere dag uit, waardoor ik nu ook de verantwoordelijkheid voor Microsoft Power BI mag dragen. De goede werksfeer, vriendelijke collega’s en mogelijkheid tot groei hebben hun vruchten afgeworpen. Welke vrucht? Een vast contract!

Ben jij net als Daan onwijs passievol en op zoek naar een stage waar je écht mee mag werken? Neem dan contact met ons op voor de diverse stagemogelijkheden!

Geschreven door

Daan Hooftman info@sera.nl +31 172 473 430 Neem contact op
afbeelding contactpersoon

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics