Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Gemeente Horst aan de Maas

De belevingswereld van zwemmende kinderen uitbreiden met een unieke mascotte

Om de zwemlessen in zwembad De Berkel leuker te maken voor kinderen, wilde Gemeente Horst aan de Maas graag een mascotte introduceren. Duidelijk was dat het een pinguïn moest worden. Maar de rest? Daarvoor deden ze een beroep op onze creativiteit. Zo ontwikkelden wij Pom de Pinguïn, inclusief een bijpassend zwempaspoort. Wat deed SERA precies?

  • Een unieke & kindvriendelijke mascotte ontwikkelen in de stijl van de organisatie.
  • Bijpassende achtergronden en elementen ontwerpen.
  • Het concept, design en de teksten ontwikkelen voor het zwempaspoort, inclusief bijbehorende stickers.
  • De mascotte integreren in het design van het leerlingvolgsysteem.
  • De mascotte integreren in de headers van de zwemles gerelateerde e-mailtriggers.

Een unieke mascotte met bijbehorend zwempaspoort

Toen Gemeente Horst aan de Maas besloot om over te stappen naar onze recreatiesoftware Dataduiker, kwamen zij te weten dat we ook mascottes ontwikkelen, geheel in de stijl en naar wens van de organisatie. Daar hadden ze wel oren naar; ze zagen het al helemaal voor zich hoe de mascotte een rol moest gaan spelen in onder meer de Marketing Automation uitingen. Op dat moment restte er alleen nog één grote vraag: wat voor mascotte moest het worden?

Daar hoefden ze niet lang over na te denken. In het zwembad staat namelijk een beeld van een pinguïn. Gemeente Horst aan de Maas zag direct de potentie om deze pinguïn om te laten toveren tot hun eigen, unieke mascotte. Belangrijk was wel dat het statige pinguïn-beeld een levendige en kindvriendelijke uitstraling zou krijgen. En dat was een uitdaging die wij met veel plezier aangingen.

Pom de Pinguïn mascotte.png

We trokken al onze creativiteit uit de kast om de pinguïn tot leven te brengen. Zo creëerden we Pom de Pinguïn, uiteraard inclusief bijpassende achtergronden met ijsschotsen, water en natuurlijk een iglo. Je herkent Pom onder meer aan zijn kleurrijke zwembroek, gebaseerd op de huisstijlkleuren van Gemeente Horst aan de Maas. En met zijn grote, vriendelijke ogen en speelse houding, verovert hij de harten van jong en oud.

Zodra we de mascotte hadden ontworpen, was het tijd om aan de slag te gaan met het zwempaspoort en de bijbehorende stickers. Dit is een boekje speciaal ontworpen voor kinderen om hen te begeleiden bij het behalen van hun zwemdiploma’s. Tijdens de opmaak van het zwempaspoort kwamen we erachter dat Gemeente Horst aan de Maas bij de zwemlessen werkt met niveaus die kleuren en beestjes hebben, zoals ‘gele eendjes’ en ‘groene kikkers’. Deze diertjes hebben we ook een opfrisbeurt gegeven zodat ze helemaal in lijn zijn met de nieuwe mascotte.

Pom de Pinguïn mascotte LVS trigger.png

Pom de Pinguïn brengt de zwemlessen tot leven

Sinds de livegang van Gemeente Horst aan de Maas met Dataduiker schittert Pom niet alleen in het zwempaspoort, maar ook in het design van het leerlingvolgsysteem en de headers van de zwemles gerelateerde e-mailtriggers. Gemeente Horst aan de Maas was zelfs zo enthousiast over hun nieuwe mascotte, dat ze ook andere delen van het zwembad hebben laten bestickeren. Pom keert dus terug in alles wat te maken heeft met zwemlessen voor kinderen. En niet te vergeten: door de diertjes een opfrisbeurt te geven, zorgen we ervoor dat Pom zijn zwemavontuur niet alleen beleeft, maar samen met zijn dierenvriendjes! Dat maakt het zwemmen één grote belevenis voor kinderen.

Pom de Pinguin bestickering.jpg

 

Administratief Medewerker, Gemeente Horst aan de Maas

"SERA heeft ons zwembad een nieuwe boost gegeven. We hebben vanaf nu een nieuwe inwoner in ons zwembad dankzij SERA, mascotte Pom de Pinguïn. We zijn hier zo enthousiast over dat Pom helemaal terugkomt in onze totale huisstijl van het zwembad!"

- Bart Emonds

Administratief Medewerker, Gemeente Horst aan de Maas

Vragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!

Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics