Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Jong Ondernemen

Een geoptimaliseerde gebruiks- en beheerervaring

Jong Ondernemen biedt een online leeromgeving waar studenten kunnen leren een eigen bedrijf op te zetten. Wat ontbrak was een overzichtelijke beheeromgeving voor medewerkers en een gebruiksvriendelijk klantenportaal voor studenten en docenten. Met andere woorden: het was tijd om te innoveren. En dat is waar SERA in beeld komt. Wat deed SERA precies?

  • Implementatie van een ERP- en CRM-systeem voor alle administratieve zaken.
  • Ontwikkeling van studenten- en docentenportaal voor diverse handelingen.

Databasemodel als basis voor een geslaagd project

Jaarlijks doen ruim 100.000 jongeren mee aan de programma's en themalessen van Jong Ondernemen. Om al deze inschrijvingen te regelen, maakten ze gebruik van een CRM als beheeromgeving. Het CRM-systeem was te algemeen en niet gestructureerd genoeg, waardoor het veel handmatig werk en tijd kostte om data aan elkaar te linken en het systeem erg foutgevoelig was. Daarbovenop was er een website gebouwd waar studenten en docenten konden inloggen om producten aan te schaffen, echter leverde dit veel verwarring op en voelde het niet als een online portaal. 

Onze aanpak is wat Jong Ondernemen aansprak. Doordat onze roots in automatisering liggen, weten wij als geen ander hoe we grote stukken data kunnen afstemmen op de vraag van de klant. Kenmerkend hierbij is dat wij denken vanuit een databasemodel. 

Doorgronden, ontwerpen en uitvoeren

Om de beheeromgeving van Jong Ondernemen opnieuw vorm te geven, zijn we begonnen met het houden van interviews. SERA weet namelijk dat een beheersysteem pas werkbaar is als deze aansluit op de organisatie. En daarvoor moet je eerst de organisatie goed doorgronden. 

We implementeerden ons ERP- en CRM-systeem waarmee de medewerkers van Jong Ondernemen alle administratieve zaken efficiënter kunnen afhandelen. Denk hierbij aan: boekhouding, registratie van scholen, prospects opvolgen, rapportages uitdraaien, etc. 

Daarnaast ontwikkelden we een progressieve webapplicatie voor studenten en docenten. Jong Ondernemen faciliteert in het ontwikkelen van ondernemingen voor studenten en dat wil je natuurlijk zo realistisch mogelijk maken. We ontwikkelden daarom een 'fictief' administratiesysteem in de vorm van een progressieve webapplicatie. Hier kunnen docenten inschrijvingen doen, studenten kopelen en andere administratieve handelingen uitvoeren. De studenten kunnen vervolgens hun eigen bedrijven vormen, andere studenten koppelen, docenten instellen als begeleiders, financiële afhandelingen verrichten en zelfs aandeelhouders toevoegen.

Het resultaat? Een gebruiksvriendelijke beheeromgeving en een responsive, progressieve webapplicatie die snel en efficiënt werkt. Kortom: Jong Ondernemen is klaar voor de toekomst.

Afbeeldingen-in-content.png

 

Technisch Directeur, SERA Business Design

“De kracht van dit project is dat we bij de basis zijn begonnen: de data. Dat heeft dit project tot een succes gemaakt.”

- Jasper den Neijsel

Technisch Directeur, SERA Business DesignVragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!Digitrust ISO 27001
ISAE
Main Software 50
Google Analytics