Bekijk
Eerdere winnaars van FD Gazellen, De Sterkste Schakel Rijnland & EY Entrepreneur of The Year.

Ultravetis

Automatisering in Oost-Afrika

Ultravetis is gevestigd in Nairobi (Kenia) en heeft dochterondernemingen in Zambia, Tanzania en Uganda. Het bedrijf levert en produceert diergeneesmiddelen, vitaminen, meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en tuinbouwzaden. Ze waren op zoek naar een systeem om controle en support te leveren vanaf het hoofdkantoor in Nairobi, naar de dochterondernemingen. Daarvoor kwamen ze bij SERA East-Africa terecht. Wat deed SERA precies?

  • Implementatie van het ERP-systeem voor de in- en verkoopprocessen.
  • Beperking van benodigde bandbreedte voor het gebruik van ERP op afgelegen locaties.
  • Opzetten van e-commerce.

Alles via de 'cloud'

Sinds 2009 is Ultravetis klant van SERA East Africa. Ultravetis en haar dochterondernemingen verzorgen de distributie via een fijnmazig netwerk van retailers en groothandels, die leveren aan de kleinschalige agrarische bedrijven in het oostelijk deel van Afrika. Daarbij is het belangrijk dat alle vestigingen met dezelfde software werken en eenvoudig met elkaar kunnen communiceren.

We implementeerde ons ERP-systeem waarmee de medewerkers van Ultravetis en haar dochterondemingen alle administratieve zaken efficiënt kunnen afhandelen. Denk hierbij aan boekhouding, inkoop, verkooporders, beheer van artikelnummers, het uitdraaien van rapportages, e.d. Op de locaties zijn geen aparte systemen meer te vinden en alle transacties verlopen via de 'cloud'. 

Daardoor is niet alleen controle en support vanuit het hoofdkantoor in Nairobi makkelijk te verlenen, maar kunnen zowel SERA East-Africa als Nederland vanaf kantoor, huis of andere locatie direct helpen mocht dat nodig zijn.

  • Groot voordeel: Omdat de applicatie maar een zeer beperkte bandbreedte nodig heeft, is het pakket overal te gebruiken. Zelfs op afgelegen locaties met alleen 3G verbindingen kan goed gewerkt worden.

Award: Best georganiseerde bedrijf van Kenia

Mede dankzij het ERP-systeem en de managementrapportages van SERA werd Ultravetis gelauwerd als best georganiseerd bedrijf. Deze prijs werd uitgereikt in het kader van een samenwerkingsproject tussen de Keniaanse overheid en Japanse universiteiten.

Commercieel voor de toekomst

Recentelijk heeft Ultravetis aan SERA de opdracht gegeven om E-commerce op te gaan zetten, zodat klanten zelf hun bestellingen kunnen plaatsen en de distributie geautomatiseerd kan worden.

Case_ultravetis_incontent.png

 

Eigenaar, SERA Business Design

"Ons pakket heeft slechts een beperkte bandbreedte nodig, hierdoor konden we zelfs op afgelegen locaties in Oost-Afrika een mooie automatisering realiseren. Daar ben ik onwijs trots op."

- Machiel van der Schoot

Eigenaar, SERA Business DesignVragen over deze case?

We zouden uren over deze uitdagende case kunnen vertellen, maar dan zou deze pagina veel te lang worden. Mocht je nog vragen hebben over deze case, dan kun je contact met ons opnemen. We vertellen je graag alles wat je wilt weten!